route & parkeren

De zeesleepboot Holland ligt gewoonlijk afgemeerd in haar thuishaven. 

adres thuishaven Holland

Het adres van de thuishaven van de Holland is: Nieuwe Willemshaven te Harlingen. 

routebeschrijving naar thuishaven van het schip

Via de A7: komende vanaf de A7 volgt u de borden Harlingen. Vanaf de A7 gaat u naar de N31. Na een paar kilometer neemt u de afslag Kimswerd. Sla hier rechtsaf. Op de rotonde neemt u de derde afslag en rijdt u onder de N31 door. Rechtsaf langs de dijk richting Harlingen. U rijdt nu op de Westerzeedijk. Rij deze weg helemaal uit en sla voor de spoorwegovergang links af de Nieuwe Willemshaven in. Volg de waterkant tot het schip. Hier aangekomen zult u links de Holland zien liggen. 

Via A31 Leeuwarden: ga van de A31 naar de N31. Neem na circa 1,5 km de tweede afslag Harlingen. Volg de weg over de sluis. Aan uw rechterhand passeert u de terminal van Rederij Doeksen. Ga over de brug van de Noorderhaven, houdt daarna rechts aan, over de brug van de Zuiderhaven. Vervolg de weg en ga met de bocht mee naar links. Volg de weg langs het spoor tot u een spoorwegovergang rechts ziet. Deze moet u oversteken. Daarna gaat u meteen weer rechts en volgt de waterkant tot het schip. Hier aangekomen zult u links de Holland zien liggen. 

parkeren

LET OP! Parkeren op het parkeerterrein bij de kade van de ligplaats van de Holland aan de Nieuwe Willemshaven is van maandag tot en met zaterdag uitsluitend toegestaan voor vergunninghouders of slechts betaald voor een paar uur mogelijk. Alleen op zondag is het in beginsel vrij parkeren op het parkeerterrein bij de kade. De exacte tijden staan ter plaatse aangegeven, controleert u altijd zelf of dit is toegestaan wanneer u parkeert!

Het is vaak mogelijk om bij georganiseerde vaartochten te parkeren in de buurt van de haven c.q. het schip op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk. 

parkeerterrein Westerzeedijk

Op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk in Harlingen kunt u overdag gratis uw auto parkeren. Dit parkeerterrein ligt op ca. 5 minuten loopafstand van de gewone ligplaats van de Holland aan de Nieuwe Willemshaven.

Het parkeerterrein is gelegen aan de Westerzeedijk in Harlingen ter hoogte van de kruising met de Zuidergrachtswal (vlakbij de Brandweerkazerne). Op onderstaande plattegrond staat deze parkeerplaats met de blauwe pijl aangegeven. De gewone ligplaats van de Holland aan de Nieuwe Willemshaven is hierbij met een zwarte pijl aangegeven.

 

parkeerbeleid gemeente Harlingen

In de hele gemeente Harlingen geldt een streng parkeerbeleid. Alleen vergunninghouders mogen vrij parkeren. Bijna overal moet u voor het parkeren betalen aan een parkeerautomaat. Het tarief en de maximale parkeerduur zijn niet overal hetzelfde. Ook geldt in Harlingen een wegsleepregeling. Let dus goed op de borden en de aanwijzingen op de parkeerautomaten.

Kijk voor een overzichtskaartje en de parkeertarieven van de gemeente ook op de site van de Gemeente Harlingen.

Openbaar Vervoer

U kunt de Nieuwe Willemshaven ook eenvoudig bereiken met het Openbaar Vervoer.

Per trein

Vanuit Leeuwarden vertrekken regelmatig treinen naar Harlingen (kijk ook op www.ns.nl). Vanaf station Harlingen Haven loopt u in ca. 5 minuten naar het schip, dat aan de west- c.q. zeezijde van het station in de Nieuwe Willemshaven afgemeerd ligt ter hoogte van de loods waar 'Hubert Jans' op staat. U ziet de gele schoorsteen van de Holland vanzelf liggen!

Per bus

Ook stoppen er diverse bussen in de buurt van de Holland. Met bus 71, 75, 97,99 en 199 kunt u reizen naar de halte Steenhouwersstraat in Harlingen. Vanaf deze bushalte loopt u in ca. 5 minuten naar het schip in de Nieuwe Willemshaven.

adresgegevens kantoor

Stichting Zeesleepboot Holland

Postbus 26 
8860 AA Harlingen 

Bezorgadres

Droogstraat 3
8861 SR Harlingen

T: +31 (0)517 433 848