11.01.2023

Nieuwe coördinerend kapitein op de Holland

Per 1 februari 2023 verwelkomen we de nieuwe coördinerende kapitein Floris te Loo a/b van de Holland. Voor vele stakeholders geen onbekende verschijning. Een introductie

 

FLORIS TE LOO, COÖRDINEREND KAPITEIN: 

Graag stel ik mij voor als de nieuwe coördinerend kapitein van het ms. Holland.

De afgelopen 10 jaar heb ik met heel veel plezier in verschillende functies als vrijwilliger op de Holland gevaren. Telkens valt het me weer op hoe gezellig we het hebben aan boord, terwijl we serieus werk verzetten.

In september afgelopen jaar ben ik door het bestuur van de stichting benaderd met de vraag of ik de functie van coördinerend kapitein op me wilde nemen. Hier heb ik even over na moeten denken, maar de kans om van mijn hobby mijn werk te maken is natuurlijk fantastisch.

Voor diegenen die mij nog niet kennen: Floris te Loo is de naam, geboren en getogen Zwollenaar. In mijn varende tijd (2002-2022) heb ik altijd op coasters gevaren, waarvan de laatste ruim 16 jaar bij Toucan Maritime, een kleine rederij met 2 schepen waar ik ben opgeklommen van beginnend stuurman tot kapitein.
Ik woon samen met Anique en onze katten Bakboord en Stuurboord aan boord van onze tjalk Verwisseling in het centrum van Zwolle.

De Holland verscheen al in mijn leven toen ik nog een klein mannetje was. Alles wat over de Holland is geschreven was verplichte kost thuis, wat ook niet zo vreemd is met een moeder met een verleden bij Scheveningen radio, een opa als kapitein bij Rederij Doeksen en een oom die als matroos op de Holland heeft gevaren in de bergingstijd.

Op 1 februari aanstaande treed ik officieel in dienst van de stichting en de komende tijd ga ik gebruiken om kennis te maken met de vrijwilligers die ik nog niet ken en om voorbereidingen te treffen met betrekking tot het onderhoud, de werfbeurt en de diverse audits.

Ik zet mij graag in om samen met alle betrokkenen de Holland succesvol te behouden als varend zeeschip en erfgoed. 

Tot ziens in het nieuwe vaarseizoen. Vanaf april verwelkomen we onze stakeholders graag weer aan boord. Allereerst medio april tijdens de donateursdagen!

 

 


terug naar overzicht