24.06.2023

DE HOLLAND DOOR DE ZOMER...

DE HOLLAND DOOR DE ZOMER... 

De tweede helft van het vaarseizoen komt in zicht en daarmee is de eerste bijna achter de boeg. Van as-ceremonies, tot afscheidsreceptie tot bedrijfsuitjes en inzet tijdens meerdaagse nautische evenementen; een diversiteit aan vaartochten en inzet schip passeert de revue. 

EEN INKIJKJE ...

De meerdaagse reis (3-9 mei) naar Hamburg Hafengeburtstag was een succes op het water met uit&thuis passagiers en lokale vaartochten en draagt financieel significant bij aan het onderhoud van het schip.

De 75E HT-Zeilrace (begin juni) is opgeluisterd met een vol-schip vaartocht naar Terschelling waarop leden van de organiserende Harlinger Watersportvereniging (HWSV) konden inschrijven. De traditionele Haringparty trok zo’n 400 zeilers en West-Aletazangers aan boord van de Holland.

Moesten we stop-over Aarhus/DK aan ons voorbij laten gaan (want financieel niet haalbaar), op stop-over Scheveningen/Den Haag was de Holland prominent aanwezig (10-16 juni). Ingehuurd als VIP Spectator Ship voor sponsorrelaties van de internationale organisatie THE OCEAN RACE. De Holland lag dubbel en langszij collega Elbe, wat de nodige ‘wissel & verhaal’ momenten vergde. De inzet tijdens Sail-In, In-port race en Legstart werd deze TOR-editie culinair ingevuld met lokale cateraar Di Sopera uit Den Haag. Een lust voor oog en maag… Op de heen- en terugreis voer een aantal donateurs mee naar/van Scheveningen, een prachtige vaartocht langs de Nederlandse kust.

OP DE SCHEEPSROL…

Lauw terug van de OCEAN RACE, is onze Dame al weer uitgevaren. Na terugkomst uit Scheveningen, kregen schip en bemanning een dagje rust om zondag een dagtocht Vlieland te ondernemen voor een 80-jarige, die zo content was en ter plekke Meesleper werd en bij het ‘kruisje’ tekende.

Daags na Vlieland is de Holland naar Terschelling vertrokken en ligt daar twee werkweken voor de kant in de Werkhaven voor de Basic safety cursus voor MIWB-studenten.

Tussendoor vaart ze (22-25 juni) met bemanning in de late/vroege uurtjes naar Amsterdam en IJmuiden. Tijdens de ZeeHavenDagen Amsterdam Open Schip en vaartochten op het IJ, waaronder als hoogtepunt de escorte van Zr.Ms. De Ruyter en tijdens Havenfestival IJmuiden Open Schip aan de Trawlerkade, (enkel) gelegen voor de kant tussen ELBE en hopper dredger YED PRIOR van Spaansen, Harlingen.

Tijdens een midzomeravond/nachttocht vaart kapitein Te Loo met zijn mannen terug naar station Terschelling voor het tweede weekje MIWB. Om vervolgens met vol schip naar Vlieland te varen voor 10-jaar FGD; daags daarna voor een Huwelijksceremonie in Terschellinger gemeentewateren en zondag 2/7 een Lazy Sunday Afternoon tocht: met de Holland de Waddenzee op … events@zeesleepbootholland.nl 

Meesleperdagen 2023 staan gepland op 7 en 9 juli (Vlieland), 14 en 16 juli (Terschelling) en 6 en 8 september (Rotterdam). De Meesleperdagen naar Vlieland en Terschelling zijn voor 83% geboekt. Rotterdam heeft nog plaats voor een paar meeslepers. Meer informatie: meeslepers@zeesleepbootholland.nl

Rondom de Meesleperdagen zijn diverse familie- en personeelsuitjes geboekt inclusief eilandbezoek Vlieland en Terschelling. 

De zomer lonkt! Vrijdag 21 juli aanstaande begint de Zomervakantie regio Noord. Zaterdags nog een vaartochtje het wad op-en-neer, en dan is het tijd voor Zomer Guusjen! (zon 23 t/m zon 30 juli & zon 6 t/m zon 13 aug) en ligt de Holland traditiegetrouw op station Terschelling.

 

SUMMERTIME….

Een plezierige zomer(vakantie) voor iedereen! Mocht je de Holland voorbij zien komen in het wild of via de socials…. Aarzel niet en groet, like, share of kom aan boord.

 

DE ROEP OM VRIJWILLIGERS IS VAN ALLE TIJDEN

Vakantie of niet: we zijn altijd op zoek naar kundige en aimabele vrijwilligers. Kom langs aan boord voor een bak koffie, rondleiding en praat met bemanning en kapitein. Twijfel over kennis, kunde, bevoegdheden? Ga het gesprek aan en ontdek wat er allemaal mogelijk is! Van harte welkom... om met z'n allen de Holland als erfgoed varend te behouden. master@zeesleepbootholland.nl 

 

PESK | Paraat En Start Klaar! 


terug naar overzicht