de salons

1e klas salon

De sfeervolle 1e klas salon - in originele staat - aan boord van dit stoere werkschip maakt de Holland uniek in haar soort!

De salon ademt de sfeer van de jaren ’20 van de vorige eeuw. De salon bestaat eigenlijk uit drie aangesloten gedeelten die met elkaar in open verbinding staan: de voorsalon, de bar en de centrale salon. De salon bevindt zich op hetzelfde niveau als het achterdek.

Vandaag de dag vormt de salon een perfecte en sfeervolle entourage voor de ontvangst van gasten.

In de centrale salon kan een grote tafel (voor ruim 20 personen) worden opgesteld. Zo wordt de centrale salon regelmatig gebruikt voor diners en vergaderingen. De ruimte is voorzien van een grootbeeld flatscreen en uitstekende audiovoorzieningen met koppelingen naar de aangrenzende ruimten.

Ook kan de vloer in de salon volledig (of gedeeltelijk) vrij worden gemaakt, waardoor de salon ook zeer geschikt is voor feesten en recepties.

Boven de trap naar de benedensalon hangt het luxe sponsorschild met namen van de leden van de Holland Captains Club en andere begunstigers.

Benedensalon

In de benedensalon heeft Stichting Guusjen Terschelling een expositie ingericht, waarin de complete historie van de Holland wordt behandeld.